Choreografii i režijní zpracování maturantům připravil jako obvykle tanečník Petr Klesnil. Jeho popularita při tvorbě takřka muzikálových performance na stužkovacích plesech stále roste. On sám říká: „Oslovily mě dokonce už i třídy, které maturují až za dva roky.“

Představení čtvrťáků pak pojal jako show plnou tanečních kreací, za které by se nemusela stydět nejedna profesionální skupina. Nechyběl samozřejmě ani příběh plný lásky a akce, ve kterém mohli všichni přítomní poznat ve skvělých kostýmech nejen Robina Hooda, ale také pannu Marianne či proradného šerifa z Nottinghamu.

Na pódiu se nakonec objevil i král Richard Lví srdce, jehož hrdě ztvárnil třídní učitel Pavel Kolomazník. Jedno z nejlepších vystoupení letošní sezony sklidilo dlouhý potlesk a maturanti s úsměvem na tvářích pak převzali stužky.

Po celou dobu plesu hrála živá hudba, na programu byla i hra na klasickou kytaru a večer úspěšně zakončila bohatá tombola. „Kapela byla podle mě skvělá volba, tancovat se dalo téměř pořád,“ okomentovala ples studentka Gymnázia Kamila Habáňová. „A představení bylo snad nejlepší, jaké jsem zatím viděla.“ (meš)