Revitalizace se dotkne především zázemí, které se v areálu koupaliště nachází.

„Po kompletní rekonstrukci provedené ze státní dotace před deseti lety, která se týkala bazénů, se tentokrát bude jednat o celou škálu prací. Pevně věřím, že přispějí k zatraktivnění našeho koupaliště pro mladé, sportovce a pro lidi z okolí," uvedl starosta Jiří Šírek.

Revitalizace zahrnuje automatickou závlahu všech travnatých ploch i obnovu mobiliáře. Nejmenší se mohou těšit na hřiště s hracími prvky, houpačkami, trampolínami a mlhovištěm.

„Samostatnou kapitolou je beach zóna, která bude obsahovat čtyři univerzální hřiště pro plážový volejbal, fotbal, tenis či badminton," nastínil radní města Leoš Ptáček. Plážovou zónu bude možné využívat od jara do podzimu bez ohledu na to, zda bude v provozu koupaliště.

„Celý prostor bude nově, ve dvou nezávislých okruzích, ozvučený," doplnil.

Vstupné?

Volné vstupné na koupaliště mohou využít děti ze sportovních i zájmových organizací z Kojetína.

„Vstupné na koupaliště bude v tomto případě zahrnuté ve členských příspěvcích organizací," vysvětlil Vlastimil Psotka, ředitel Technis Kojetín, které koupaliště provozuje. Naopak vstupné pro dospělé a jednotlivé děti se zřejmě zvýší. „Nabídneme ale bohatší služby. V areálu bude také přístup na wi-fi," dodal ředitel.

Pod dohledem strážníka

Koupací sezona startuje počátkem června, kdy by už návštěvníci měli nového zázemí využívat. Otázkou je, zda-li zavítá na koupaliště více lidí i přes loňský incident, kdy třiadvacetiletého plavčíka napadla skupina Romů.

„Chceme podobným situacím předejít. V areálu bude městský strážník, který na to bude dozírat. I zvýšení vstupného může některé lidi odradit. To ale samozřejmě nemůžu slíbit, stát se může cokoliv," řekl Jiří Šírek.

K napadení plavčíka došlo počátkem srpna poté, kdy napomenul hocha, aby neskákal do vody z boční strany bazénu a dodržoval návštěvní řád. Od rodinných příslušníků pak dostal několik úderů – ránu do zátylku a kopance. Se zraněním hlavy a pohmožděninami skončil u lékaře. Po zbytek sezony k dalším útokům nedošlo, v areálu koupaliště pak na pořádek dohlížel strážník.