„V pátek 10. srpna od 17 hodin vystoupí na pódiu na Masarykově náměstí skupina Arrhythmia, kterou vystřídá od 19 hodin Jaroslav Wykrent s kapelou In Blue. Od 21 hodin si lidé užijí koncert Kataríny Knechtové,“ přiblížil za pořadatele ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček.

Ve stejný den začne v 17 hodin vernisáží výstava k 60. výročí založení orchestru Academic Jazz Band, která se uskuteční v prostorách Galerie města na Horním náměstí.

Kino Hvězda v Přerově
Přerovské kino Hvězda čeká oprava střechy. Za 15 milionů

Módní přehlídka i veterány

V sobotu 11. srpna se na náměstí od 10 hodin vystřídají kapely Synkopa, Imperio, Maxim Turbulenc a Re-Vox.

„Zpestřením večera je komponovaný program ke stému výročí republiky, který začne od 20 hodin. Zahraje na něm orchestr Acacemic Jazz Band a součástí je i historická módní přehlídka a příjezd automobilových veteránů,“ dodal.

Ve 22 hodin si lidé užijí ohňostroj.

Žně v Kokorách
Žně jsou v plném proudu. Na výnosech ze sklizně se podepsalo sucho

Historický průvod

Hlavním hodovým dnem je neděle 12. srpna, kdy se městem vydá v 10.15 hodin historický průvod. Odpoledne bude patřit v 16 hodin Speciálu Věry Špinarové a v 18.30 zahraje Janek Ledecký.

Od 10 do 17 hodin se uskuteční také historický jarmark na Horním náměstí, na jehož přípravě se podílí skupina historického šermu Markus M a Anima Historica. 

Ilustrační foto
Tahanice o D1: přerovskému úřadu projekt odebrali, kraj vyslyšel Děti Země

Hody v roce 2016

PROGRAM

Hody v Přerově 2018 - programZdroj: http://www.kis-prerov.cz