Ústní i písemné stížnosti lidí dohnaly město k tomu, aby se začalo zabývat stavem bezpečnostního prahu před parkovištěm u letního kina. „Nechali jsme tam změřit hlučnost a ukázalo se, že tento prvek je o něco hlučnější než ty ostatní v Komenského ulici,“ uvedl tiskový mluvčí města Hranic Petr Bakovský.

Výška prahu je podle mluvčího města v pořádku a odpovídá normám, přestože ji někteří řidiči neustále kritizují. Co však vyžadovalo nápravu, to byl nájezd na retardér. „Byl příliš příkrý a tak jsme se rozhodli ho nechat prodloužit,“ vysvětlil Bakovský důvod právě probíhajících oprav s ujištěním, že půjdou na vrub dodavatele.

Do jednoho jízdního pruhu je tam svedena doprava už od pondělí a zůstane ještě i přes celý víkend. V pondělí bude zahájena úprava retardéru ve druhém pruhu. Kolony se tam tedy budou tvořit ještě celý příští týden. Nejdelší bývají v době dopravní špičky od půl třetí do čtyř.

V Komenského ulici nechávalo město upravovat již jeden retardér. Hned pod sjezdem od křižovatky U černého orla byla překážka na cestě příliš vysoká a tak ji město jen pár týdnů po jejím dokončení reklamovalo.