Branami areálu prošlo přes pět tisíc lidí a skvělou atmosféru si pochvalovala i hlavní hvězda – slovenská skupina No Name.

„Morava, to je zaslíbená země. Nejsou to ani Slováci, ani Češi, ale vínečko, slivovička, dámy, chlapi a debatka. Hrajeme tu vždycky velmi rádi. Pivní publikum tady v Přerově je navíc příjemné, přátelské a vstřícné," řekl v krátkém rozhovoru pro Deník frontman skupiny No Name Igor Timko.

Známý slovenský zpěvák přiznal, že má pivo rád.

„Je mi úplně jedno, jaké. Tady v Česku je dobré všude. Sem tam sice člověk natrefí na nějaký patok, ale to se může stát kdekoliv," dodal s úsměvem.

Šestičlenná slovenská skupina zahrála své největší hity jako Prvá, Čím to je nebo Žily. Většinu známých songů si posluchači zazpívali společně s kapelou.

No Name teď podle Igora Timka dokončuje klip k aktuálnímu singlu Sliby a hlavně – koncertuje.

„Hrajeme opravdu hodně.a od května do září máme tak pětapadesát vystoupení. Klip, se kterým finišujeme, posouvá naši hudbu do trochu jiných sfér. Jsou to surrealistické obrazy v kombinaci s reálným hraním, prokreslené animativním uměním, ale příběh je v podstatě poetický," přiblížil.

Právě hlavní lákadlo koncertů v kombinaci s vydařeným počasím bylo důvodem rekordní návštěvnosti.

„Chtěli bychom společně s pořadatelem této akce Jaroslavem Urbancem založit novou tradici pořádání pivních slavností. Podobné akce vždycky stojí a padají na počasí a nám to letos opravdu vyšlo," pochvaloval si pronájemce výstaviště Milan Chytil.

Program začal už po poledni a na podiu se postupně vystřídaly kapely Ginger, D.U.B. a Penzistor. Po koncertě No Name zahrála skupina Phil Collins Revival a celý program uzavřela legendární Argema.

Na výstaviště zamířili nejen fanoušci dobré muziky, ale i rodiny s malými dětmi, pro které byly v areálu připraveny nejrůznější atrakce.

„Přítelkyně přijela na No Name a já na pivo. Jsem tu poprvé, ale vládne nadšení. Nejen z muziky, ale i z příjemného prostředí. Líbí se mi pestrost občerstvení, ale i to, že si lidi mají kam sednout. Z piv jsem zatím vyzkoušel malinové, ale určitě přijdou na řadu i další," řekl jeden návštěvníků Mikoláš Petrík, který přijel na akci ze Zábřehu na Moravě.