Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Halloweenskou zábavu si užívali v aktivačním centru Jsme tady

Přerov – Zábavně strašidelná atmosféra zavládla v úterý v aktivačním centru Jsme tady v Přerově, které pečuje o mladé lidi s kombinovaným postižením. Na klienty čekal kromě bohatého programu také netradiční jídelníček.

26.10.2016
SDÍLEJ:

Halloweenskou zábavu si užívali v aktivačním centru Jsme tady. Foto: DENÍK/Monika Smetanová

Dlabání dýní, výrobu lampiček, strašidelné líčení a další aktivity přichystali společně k oslavám Halloweenu i vychovatelé v aktivačním centru Jsme tady. „Akce připravujeme na přání našich svěřenců. Snažíme se je zapojovat, aby si sami řekli, co by si chtěli vyzkoušet," vysvětlila vychovatelka Hana Brdíčková.

Kromě tvoření dýňových strašáků vymýšleli účastníci také svůj strašidelný příběh, na kterém se podílel úplně každý.

Nechybělo ani chytání oběti a následné pečení v troubě. „Loni jsme pekli hlavu, předloni ruku a letos si přáli upéct zadnici," s úsměvem dodala vychovatelka Brdíčková. Po obědě čekalo na návštěvníky věštění z ucha. Celou akci zakončila stezka odvahy, která se odehrála venku.

Tematické akce nejsou v aktivačním centru nic neobvyklého. „V červenci jsme slavili Štědrý den, slavíme pálení čarodějnic, když venku není hezké počasí, tak děláváme plážový den a do budoucna chystáme i další akce," dodala Hana Brdíčková.


SLAVNOST HALLOWEEN
Program dne:
Strašidelné líčení, strašidelné ječení, výroba halloweenské lampičky, dlabání dýní a výroba dýňových bubáků strašidláků, pečení čarodějných muffin, chycení oběti a pečení v troubě, věštba z ucha, hod na Umčáče, strašidelné příběhy, noční stezka odvahy.

JÍDELNÍ LÍSTEK
Zahájení – slavnostní přípitek: krev, krevní skupina 0+ (džus z černého rybízu)
Halloweenská polévka připravená z hmyzích larev (fazolová)
Specialita: Pečený musculus gluteus maximus s divokou omáčkou z prasklého appendixu (sekaná s cuketovou omáčkou a bylinkami)
Příloha: kloubní chrupavky (vařené brambory)
Moučník: oslizlé akné s překvapením (dýňové muffiny zdobené nutelou a želé bonbóny)
Snack: červi, pavouci, drobný hmyz (chipsy, krekry, želatinové bonbony)
Závěrečný přípitek: nápoj zapomnění (jahodový džus)

Autorka: Monika Smetanová

Autor: Redakce

26.10.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Na hranickém Masarykově náměstí bylo představeno šest nových elektrobusů
21

V Hranicích se představily nové elektrobusy. Podívejte se

Mosty nad železniční tratí v Dluhonské ulici v Přerově, které čeká výměna, se uzavřou už 6. listopadu.
9

Dluhonské mosty čeká výměna, uzavřou je už za tři týdny

Babí léto si o víkendu neužijeme, neděle proprší

Zatímco v pátek se teploty ještě vyšplhají ke dvacítce, o víkendu klesnou až k 10 stupňům.

U Polkovic se převrátil náklaďák, řidiče odvezla záchranka

Ve čtvrtek krátce po čtvrt na dvě vyjížděli hasiči k dopravní nehodě, která se stala na silnici číslo 435 u obce Polkovice na Přerovsku. – 

Tomáš Sýkora: V hlavách máme vykřičník, trápíme se v koncovce

Aby vám na šest bodů ze dvou zápasů stačily čtyři góly, to se jen tak nevidí. I proto si hokejisté Přerova po středeční těsné výhře nad Kadaní 2:1 hlavně oddychli.

Václavka: pro někoho lahůdka, pro jiného nebezpečí

K podzimu a babímu létu patří houbaření. Konec září a měsíc říjen každoročně lákají milovníky hub do lesa hlavně Václavky, protože každý houbař ví, že Václavky naložené ve sladkokyselém nálevu, jsou opravdovou delikatesou, kterou žádný jiný druh nenahradí. Tento hřib ale může být také velmi nebezpečný.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení