„Myšlenkou festivalu je umožnit komukoliv, kdo má zájem o kvalitní gastronomii, aby navštívil nejlepší a zároveň leckdy dražší podniky a to za symbolické ceny. Chceme prezentovat nejenom kvalitní restaurace, ale také farmy a tradiční suroviny," vysvětlil organizátor festivalu Pavel Maurer.

Za rozumnou cenu mohou milovníci dobrého jídla ochutnat třeba kachní prsíčka na medu, telecí líčka nebo filet z mořského ďasa.

„Spojili jsme se s několika skvělými restauracemi, které na naši žádost vytvořili vlastní tříchodové menu za zvýhodněné ceny," dodal Pavel Maurer.

Devět šéfkuchařů Olomouckého kraje připravilo pro gurmány menu plné luxusních delikates, které uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky.

Pro zákazníky jsou připraveny tři varianty festivalové ochutnávky, které se pohybují v cenovém rozmezí od 200 do 600 korun.

S nimi se mohou setkat nejen v šesti olomouckých podnicích ale i ve třech restauracích v kraji: Hotel Jana a U Labutě v Přerově a ve Velkém Újezdu v restauraci Myslivna penzion.

„Součástí festivalu jsou také speciální „Mňam balíčly", „Mňam Busy" a „Mňam Vlaky", které mohou být spojeny i s několikadenním pobytem. Snažíme se tak lidi přimět, aby se za gasto zážitkem vydali i mimo svoje město," vysvětlil Pavel Maurer.

Grand Restaurant Festival potrvá do 28. února.

Grand Restaurant Festival 2013 - na čem si v Přerově pochutnáte

Jana hotel

Soudečky z vepřové panenky na krémovém rizotu se sušenými tomaty

Pomalu pečené kachní prso s moravským zelím dvou barev a škvarkový knedlík s cibulkou

Telecí líčka na červeném víně, bramborové pyré, pečená zelenina

U Labutě

Lakované millefoie z kukuřičného kuřátka, plněný smrž, krupicový noček

Čokoládový komínek s karamelovým mousse, arašídová drobenka

Prsíčko z divoké kachny s krustou ze sušených hrušek a ořechů, zámecký knedlíček

Více info na webu Grand Restaurant Festivalu

Kristýna Kovaříková