„Každý Přerovák ví, že je tady ta zátěž. Žádná demonstrace ale nepomůže, pokud ten problém nebude řešit vláda," vyjádřil svůj názor jeden z Přerovanů Jiří Krčál.

„Není to o Romech, ani o nás, ale o této společnosti a vládě. Pokud budou sociální příspěvky nastavené tak, jak jsou, a dosáhnou na ně ti, co si je vydupou, a ne maminky samoživitelky, které nemají s prominutím co do huby, tak to tady jiné nebude," poznamenal jeden z kolemjdoucích.

Lidé, kteří přišli protestovat proti neonacismu na náměstí Františka Rasche společně s iniciativou Blokujeme, pojali celou akci jako happening. Hlavně poté, co zjistili, že z pochodu sešlo.

„Pochod proti kriminalitě je jen zástěrka. Nesouhlasíme s potlačováním lidských práv. Ten problém se netýká jen Romů, oni zmlátí klidně i bílého, když má jiný názor," zhodnotil Adam Pavliska z Přerova, který přišel protestovat s vlajkou hnutí Antifa.

„Vyšli jsme si poslechnout dobrou muziku. Je sobota odpoledne, tak se na chvilku projdeme po městě a pak půjdeme s dětmi dělat úkoly. Jen mého syna Frankieho mrzí, že zase neviděl skina," poznamenal jeden z místních Romů.