Na její stavbě, která přijde na 60 milionů korun, se bude finančně podílet nejen město, ale i majitel areálu výstaviště. Podle radních by mohla výrazně ulehčit dopravě.

„Pozitivní dopad nové trasy pocítí především řidiči, projíždějící ulicí Velká Dlážka, kteří dnes stojí dlouhé minuty v kolonách. Výpadovka na Olomouc a Lipník je totiž v této části města téměř ucpaná,“ přiblížila mluvčí přerovské radnice Lenka Chalupová.

Pokud silnice protne výstaviště, doprava se rozmělní a zrychlí.

Nová komunikace přijde na 60 milionů korun.

Ilustrační snímek.
Přerov se dusí a aktivisté řeší křoviny. Radnice odpověděla na odvolání k D1

„Náklady na stavbu neponese jen město, ale zhruba z jedné třetiny se na ní budou spolupodílet také majitelé výstaviště, kteří mají v plánu silnici využívat pro své podnikání,“ doplnila náměstkyně primátora Hana Mazochová (ANO).

Projektová dokumentace na stavbu už je hotová a radní nyní předkládají zastupitelům ke schválení smlouvy o smlouvách budoucích mezi městem a majiteli výstaviště.

„Stavba místní komunikace zahrnuje i několik objektů - například autobusové nástupiště a cyklostezku. V plánu je i odvodnění plochy a propojení kanalizace, se kterým bychom mohli začít už letos,“ řekl náměstek primátora Michal Zácha (ODS).

Po dokončení všech navazujících staveb se stane nová silnice i bezpečnou spojnicí Přerova a jeho místní části Předmostí. 

Přerovští strážníci v ulici Velká Dlážka zastavují kamiony ze zahraničí, které po otevření úseku dálnice mezi Lipníkem a Přerovem bloudí po městě
Pokuta a šťastnou cestu! Strážníci vyhánějí kamiony z Přerova