„Návštěvnost loni vzrostla na 44 738 lidí, kteří přišli jen na kinopředstavení. I s cestovatelskými přednáškami, představeními pro děti a jinými nefilmovými aktivitami k nám zavítalo na 46 566 lidí, což je o deset tisíc více jako v roce 2017. Ve srovnání 223 kin v celé republice jsme poskočili na 65. příčku a mezi jednosálovými kiny jsme 24.,“ přiblížila vedoucí kina Svatava Měrková.

Jen pro srovnání - v roce 2017 dorazilo do kina na 36 365 lidí.

„V roce 2016 jsme obsadili 79. příčku ze všech kin v České republice a v roce 2017 jsme byli 75.,“ upřesnila.

Nejúspěšnějším snímkem loňského roku byl film Bohemian Rhapsody, který měl premiéru v listopadu. Jen loni jej zhlédlo neuvěřitelných 5 342 lidí na sedmnácti představeních. Letos už to byly přes dva tisíce diváků.

„Obrovský úspěch jsme měli i na Silvestra, kdy přišlo na odpolední projekci nejúspěšnějšího filmu roku 2018 Bohemian Rhapsody na 390 lidí. Úspěšné bylo i sváteční promítání. V období od 24. prosince do konce roku k nám zavítalo na třiadvacet představení přes dva tisíce lidí,“ doplnila.

Ilustrační foto
Nemocných na Přerovsku přibývá, epidemie (zatím) nevypukla

Otevření krytu způsobilo poprask

Přerovské kino se loni v rámci stoletých oslav republiky rozhodlo zpřístupnit lidem protiatomový kryt a jeho zázemí. Je totiž jedním ze tří podobných staveb v celé republice. Otevření krytu se stalo trhákem.

„Slavnostní otevření se uskutečnilo 28. října a vyvolalo poprask téměř v celé republice, protože o nás informovala snad všechna dostupná média. Výsledkem bylo, že jsme měli co dělat, abychom zvládli nápor návštěvníků, kteří k nám přijeli dokonce z Valašského Meziříčí, ze Šumperka nebo z Čech,“ přiblížila úspěšný projekt.

Tři prohlídky, které se konaly 28. října, navštívilo na 200 zájemců, 7. listopadu si kryt prohlédlo dalších 120 lidí. Individuální prohlídky využili například obyvatelé Říkovic a začala se hlásit i školská zařízení. Součástí projektu bylo i promítání dokumentu „Do krytů, Přerove!,“ který mapuje kryty ve městě.

„Že je toto téma pořád živé a veřejnost zajímá, potvrzuje, že se film stal nejúspěšnějším filmem měsíce října v rámci jednoho dne. Podívat se na něj přišlo dvě stě lidí! A na dvě projekce v listopadu pak další stovka,“ uzavřela Svatava Měrková.

Rybářská alej  v Přerově se na několik dní zcela uzavře – a to kvůli postřiku jmelí.
Jmelí napadá javory. Cyklostezku u Bečvy uzavřou