Na své si přijdou zejména úplní začátečníci, pro které je připraven discgolfová instruktáž, půjčovna disků a profesionální trenéři. Pro zkušené discgolfisty budou nachystány speciální soutěže i tréninkové tipy. Soutěžit se bude v šesti kategoriích.

„Akademie discgolfu bude připravena pro ty, kteří se tento oblíbený sport chtějí naučit. Věnovat se jim budou profesionálové, kteří přiblíží pravidla a základní techniky,“ prozradil starosta Tučína Jiří Řezníček.

Po prvním kole turnaje se závodníci přesunou do areálu koupaliště, kde bude připraven doprovodný program, chybět nebudou dobroty z udírny. Poté začne druhé kolo soutěže, z něhož vzejdou vítězové.

Ti co nemají svůj disk, nemusejí zoufat.

„Protože je zájem o hraní veliký, disky pro zájemce půjčujeme na obecním úřadě. V létě si je pak mohou lidé půjčit i na koupališti. Této možnosti využívají nadšenci z okolních obcí, to nás velmi potěšilo,“ konstatoval starosta. 

Noviny čtenářům Přerovského a hranického deníku roznáší denně také šéfredaktorka Liba Mátlová.
Denně na nohou, děkujeme za trpělivost
Představení nových autobusů pro přerovskou MHD. Jsou nízkopodlažní a lidé si mohou zakoupit jízdenku přímo ve voze platební kartou
Přerov brázdí nové autobusy, lze v nich platit kartou