Desítky malých umělců vytvořily na plátně, jímž se dočasně stala dlažba náměstí, obraz stromu. „Základní linie jsou vytýčené dýněmi a mezi tím jsou stylizované geometrické tvary. Děti zhotovily kmen z listí a podle vlastní fantazie vyzdobily i korunu stromu," popsala za organizátory akce Helena Netopilová, která pro děti připravila drobné občerstvení.

„Napekla jsem čtyři plechy – něco sladkého i slaného k zakousnutí. Návštěvníci se ale mohou zahřát i teplým čajem," dodala.

Děti se do kreativní tvorby pustili s nadšením. „Je to výborný nápad vytvářet na tak obrovské ploše společné dílo, které připomíná strom života, " pochvalovala si třeba ředitelka Církevní mateřské školy v Přerově Iveta Frýdková. Každý „tým" se úkolu zhostil po svém – někdo vyrobil krmítko pro ptáčky, jiný zase sluníčko z kaštanů.

Kdo chtěl spatřit dílo z přírodnin v celé jeho kráse, ten se mohl podívat na koberec z výšky, a to buď z věže přerovského zámku, nebo posledního patra administrativní budovy na náměstí.

„Nechali jsme vyrobit také pamětní placky, které od nás dostalo každé z dětí jako vzpomínku na dnešní den," uzavřela mluvčí magistrátu Lenka Chalupová.