Konal se zde tradiční karneval, který každoročně přitáhne nejen návštěvníky z Přerova, ale i okolních obcí. Letos se na tanečním parketu předvedlo přes šedesát masek.

„Pořádáme každou zimu dvě velké akce. První z nich je Mikulášská nadílka, na kterou přišlo koncem roku přes dvě stě lidí, a druhou tento karneval. Zájem rodičů je vždycky velký a i s dětmi tu máme kolem sto dvaceti návštěvníků," řekla Vladimíra Pospíšilová z pořadatelského Mateřského centra Sluníčko v Přerově.

Občanské sdružení působí ve městě už dvě desítky let a pořádá nejen vzdělávací kurzy pro maminky na mateřské dovolené, ale nabízí také nejrůznější aktivity pro děti.

„Děláme s nimi to, co je baví – od jógy přes keramiku až po dramatický kroužek," vyjmenovala.

Rodiče si karneval doslova užívali, možností, kde se můžou v mrazivých dnech se svými dětmi vydovádět, totiž příliš mnoho není.

„Přijeli jsme z Domaželic a obě dcerky, Natálka i Tonička jsou přestrojené za Karkulky. Vybrali jsme si ten kostým proto, že pohádku o Karkulce v poslední době hodně čteme," řekla se jedna z návštěvnic Miroslava Ďopanová. Kostým pro děti prý šila její kamarádka.