Slavnostního zpřístupnění se dočká ve čtvrtek 28. června v deset hodin.

Mezi prvky nechybí oblíbený skákací panák či bludiště. Doprovází je i nově osázené stromy.

„Máme tu i nové lavičky a místo navíc zkrášlily stromy. Devět je v mobilních kontejnerech a jeden v okrasném záhonu. Celý prostor mohou děti používat ke hraní a také k relaxaci," uvedla ředitelka školy Marie Mifková.

Nová plocha před školou přišla město na jeden a půl milion korun. Ve čtvrtek bude originální hrací prostor oficiálně zpřístupněn dětem.

„Je třeba připomenout, že o tuto novinku se postarali sami žáci ze školního parlamentu a eko-týmu, kteří vedení města nadchli pro svou myšlenku. Přišli za námi s prosbou, že chtějí vylepšit prostor před školou. Zároveň přispěchali nejen s nápady, ale i nákresy," doplnil náměstek přerovského primátora Dušan Hluzín (TOP 09).

V novodobé historii města je to první projekt, který se realizoval na základě přání dětí ze školy. Ty musely nejdříve přesvědčit politickou reprezentaci města včetně primátora a jeho náměstků. Poté absolvovaly pochůzky po odborech a jednali s úředníky i odborníky.

„Měli jsme pro ně perfektně připravenou prezentaci, protože jsme chtěli, aby nás všichni brali vážně. Dostali jsme se až k architektce města, která nám řekla, co z našich plánů je technicky reálné a co už ne," připomněl žák deváté třídy Tomáš Mrázek.

Děti se tak po ročních aktivitách mohou těšit z nových prvků, k jejichž zbudování samy přispěly. První náčrtky totiž navrhly minulý rok na jaře.