„Nejvíce oblíbená je citrónová a grepová. Často si zákazníci dávají také jahodovou nebo rybízovou. Děti mají však odlišné chutě – kromě tradiční šmoulové si nejčastěji dávají vanilkovou a čokoládovou," říká usměvavá tmavovlasá žena v červeném tričku.
Podle ní je největší zájem o zmrzlinu ve slunné dny, kdy panují příznivé, ale ne moc vysoké teploty.
„Když je hodně hezky, tak lidé jezdí spíše na výlety nebo k vodě. Největší zájem o zmrzlinu tady je, když je příjemnější počasí okolo pětadvaceti stupňů. To si lidé dávají nejen více kopečkové zmrzliny, ale také pohárů nebo ledových káv," dodává s tím, že nejvíce lidí touží po zmrzlině v dopoledních hodinách a pak, když jdou z práce kolem třetí a čtvrté hodiny.
„Většina si dává dva kopečky. Jeden kluk si tu dal ale dokonce pět kopečků do velkého kornoutu," uzavírá.