V hlavním programu se vystřídalo hned pět seskupení – dechový orchestr Pernštejnka z Pardubic, Moravská Veselka ze Sušic, Bojnická kapela ze Slovenska a Straňanka ze Strání. Večerní taneční veselice se konala pod taktovkou dechové hudby Túfaranka.

„Chceme do Dřevohostic zvát nové kapely, aby byl program pestrý. Děláme ale také výjimky – Túfaranka tady před několika lety byla, jsou to mezi dechovkami hvězdy," vysvětlil starosta Dřevohostic Petr Dostál.

Na pódiu nechyběla ani Moravská Veselka. „Pochází z nedalekých Sušic, pokládáme je už za domácí," doplnil.

Naopak nově se v Dřevohosticích představila pardubická Pernštejnka, která odpolední program zahájila.

„Moc se nám tady líbí, jsou tady perfektní lidé. Na Moravu jezdíme hrát často, v repertoáru máme jak české, tak moravské písně. Dnes jsme hráli hlavně české – na přání pořadatelů," uvedl kapelník dechového orchestru Vladimír Černý.

Poslechnout si dechovou hudbu přišli místní, ale také lidé z okolních obcí.

„Přijeli jsme z Domova pro seniory z Radkovy Lhoty. Nejezdíme sem pravidelně, ale už to tady známe a jsme tu moc spokojení," řekla Milada Dederová.

Tancující páry pak ocenilynový parket, který městys nechal udělat.

„Starý dřevěný už nebyl úplně pevný, poprvé teď máme betonový taneční parket, po dohodě s památkáři jde o imitaci dřeva," prozradil starosta.

Domácí folklórní soubor si nachystal krátkou scénku, na které ukázali, jak vypadá ranní vstávání a oblékání do kroje.

Návštěvníci mohli také během odpoledne vystoupat na zámeckou věž, v podkroví byla připravena výstava kupeckých a kuchyňských vah. Druhé poschodí zdobily fotografie Olgy Pištěkové.