Nabitou kulturní sezonu odstartoval už v pondělí novoroční koncert houslového virtuóza Pavla Šporcla.

„Byla to důstojný start a v sále bylo plno. Chtěli bychom, aby se tyto koncerty v budoucnu staly tradicí," přiblížil manažer kultury Městského domu v Přerově Jan Vrba.

Zatímco leden bývá již tradičně ve znamení plesové sezony, v únoru se můžou návštěvníci těšit na koncert skvělého zpěváka Dana Bárty, který představí v „Maratonika Tour 2014" průřez celou svou tvorbou. Koncert se uskuteční 17. února.

Metalový nářez  

V prvním představení tohoto roku vystoupí herci pražského divadla Háta.

V komedii Vztahy na úrovni se v pondělí 10. února objeví na prknech, která znamenají svět, herci Lukáš Vaculík, Ivana Andrlová, Kateřina Hrachovcová nebo Mahulena Bočanová.

Přerovští posluchači si můžou 26. února vychutnat také vystoupení svých oblíbených interpretů Pavly Břínkové a Jana Ježka s klavírním doprovodem Jiřího Pazoura.

„Snažili jsme se o to, aby koncerty přitáhly nejen starší a střední generaci, ale aby přišli i mladí lidé. Proto se v březnu uskuteční hned dva koncerty na stání," řekl Jan Vrba.

Zopakovat si úspěšnou show, která před lety ještě v původní sestavě kapely málem zbořila Městský dům, přijede 5. března do Přerova skupina Katapult s Oldou Říhou.

Svátkem metalových fanoušků bude 28. března vystoupení legendární skupiny Arakain.

„Ve čtyřhodinové show zahraje společně s ní také mladá kapela Dymytry," dodal Jan Vrba.

Zdroj: Youtube

Plavci, Janžurová i Všechnopartička

Aby si přišli na své i příznivci ostatních žánrů, přijede do Přerova také skupina Plavci s Janem Vančurou a hostující zpěvačkou Irenou Budweiserovou. Jejich společný koncert se uskuteční 18. března.

Fanoušci vážné hudby by si zase neměli nechat ujít koncert „Tria Martinů", jenž má v podtitulu Oslava roku české hudby 2014.

Hned prvního dubna zavítá do Přerova irská taneční show „Love in flames" v podání jednoho z nejlepších souborů v Evropě, slovenské skupiny Merlin.

Na francouzskou divadelní komedii Sbohem zůstávám v podání pražských herců Ivy Janžurové, Pavla Zedníčka a Jany Paulové se zase můžou těšit návštěvníci 14. dubna.

Dubnový program nabídne také Matějskou jazzovou pouť, jarní prolog tradičního festivalu či Všechnopartičku Karla Šípa s hostem Josefem A. Náhlovským.

V květnu si pak posluchači užijí dvě lahůdky – nejprve 15. května Galakoncert Dalibora Jandy s kapelou Prototyp, a poté 29. května recitál známé zpěvačky a kytaristky Lenky Filipové.