Nejvíce nakažených evidovali hygienici na Olomoucku, a to 269, na Přerovsku pak 91 pozitivních, na Prostějovsku 86, Šumpersku 55 a Jesenicku 19 nakažených s koronavirem.

Ve čtvrtek bylo na odběrových místech v Olomouckém kraji provedeno 660 odběrů.

Ilustrační foto
Nakažených na Olomoucku rychle přibývá, hospitalizovaných ale nikoliv

V Olomouckém kraji od počátku epidemie do čtvrtečního večera evidovali hygienici 1847 pozitivních, ve středu to bylo 1745. Vyléčilo se celkem 1304 osob.
Počet hospitalizovaných s Covid-19 v regionu v posledních dnech výrazně nenarostl.

„V tuto chvíli jsou tři hospitalizovaní na standardním covid oddělení, tedy všichni s lehčím průběhem,“ informoval ve čtvrtek dopoledne mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Adam Fritscher. „Minulý týden sedm, takže počet se snížil,“ dodal.

Na mapě regionů ČR podle rizika nákazy Covid -19, takzvaném semaforu, jsou od pátku v zelené všechny okresy Olomouckého kraje kromě Jesenicka.Zdroj: MZČR

Na mapě regionů ČR podle rizika nákazy Covid -19, takzvaném semaforu, jsou od pátku v zelené všechny okresy Olomouckého kraje kromě Jesenicka. Zdroj: MZČR

Na infekčním oddělení Nemocnice Prostějov ve středu dopoledne leželo 8 pacientů s potvrzených onemocněním Covid-19.

„Jejich zdravotní stav vyžaduje hospitalizaci, ale naštěstí nemusí být nikdo umístěn na oddělení ARO, které je určeno pro ty nejzávažnější pacienty,“ popsala situaci mluvčí nemocnice Radka Miloševská.

Ilustrační foto.
Plazma v léčbě covidu? V Olomouci mají první zkušenosti