„Sypeme od čtyř hodin ráno. Kromě sněhového poprašku začala vozovka namrzat a tvoří se ledovka. Kdybychom neposolili, tak by to bylo hodně špatné. V terénu máme čtyři sypače a ošetřujeme solí i solankou," popsal Antonín Gonda z hranického cestmistrovství.

Někteří šoféři ale situaci podcenili. Jízdu na namrzlé cestě nezvládla řidička osobního auta, která ráno havarovala na silnici mezi Všechovicemi a Horním Újezdem.

„Při projíždění zatáčky nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a vyjela mimo komunikaci. Převrátila se i s autem na střechu, naštěstí ale vyvázla bez zranění," uvedla krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Další nehoda, již zavinilo počasí, se stala v pátek ráno také v Říkovicích, a to u výjezdu z dálnice směrem na Přerov. Šofér osobního vozidla uklouzl na namrzlé cestě, a protože nedodržel bezpečnou vzdálenost, narazil do jiného auta. Srážka se ale obešla bez újmy na zdraví a větších škod.

Silničáři na Přerovsku měli plné ruce práce.

„Když začalo kolem čtvrté ráno sněžit, vyjeli jsme se sypači. V současné době dokončujeme poslední úseky, jinak máme všechno projeté," řekl dopoledne dispečer zimní údržby Josef Němec.