„Vyslyšeli jsme požadavky vedení nemocnice, firem Meopta, Gambro, Olympus či Precheza. Snažili jsme se o takovou úpravu, která přinese užitek většině cestujících. Vše jsme přehodnotili s ohledem na přestupy, současné trasy, stávající autobusové zastávky i zvyky cestujících," uvedla vedoucí odboru dopravy přerovského magistrátu Jitka Kočicová.

Konkrétní změny jsou rozepsány na webových stránkách Dopravní a logistické společnosti, která vyhrála výběrové řízení na provozovatele autobusových linek.

„Podrobnější informace a nové jízdní řády lidé najdou na www.mhdprerov.cz, informace o úpravách jsou vyvěšeny i v autobusech," upřesnila Margita Považanová z přerovského magistrátu.

Úprava nastane například v číslování linek městské hromadné dopravy, protože linky byly do této doby označeny duplicitně stejným číslem. Cestující byli často zmatení, protože na jednu zastávku přijely dva autobusy, označené stejným číslem. Jeden byl ale příměstský, zatímco druhý městský.

„Přešli jsme do „stovkové řady", takže městské autobusy budou označeny čísly 101 až 112," doplnila Margita Považanová.

Další novinkou budou také nové linky 111 a 112, kterou budou jezdit nejen o víkendech a svátcích, ale i denně od 19 hodin – projíždět budou celou páteřní trasu Přerova a zajedou i do místních částí.

„Úprav je pochopitelně více a je třeba, aby se s nimi cestující podrobně seznámili a nebyli od dubna změnami zaskočeni. Věříme, že si lidé na nový systém postupně zvyknou a ocení ho," uzavřela vedoucí odboru dopravy Jitka Kočicová.