Památku ostravských obětí uctili organizátoři minutou ticha.

"Smutné události si bohužel čas nevybírá. Lidé odcházejí i v těchto dnech a my se s tím musíme vyrovnat. Tragédie zasáhla každého z nás," vyjádřil soustrast pozůstalým přerovský zpěvák Pavel Novák, který i letos akci Česko zpívá koledy podpořil svou účastí. Na Přerovsku se koledy rozezněly ve více než třiceti obcích.

V Přerově udával tón Dětský pěvecký sbor Vocantes pod taktovkou Michala Sabadáše a za klavírního doprovodu Stanislava Smočka. Na pódiu nechyběli ani redaktoři Deníku a pozvaní hosté - kromě Pavla Nováka dorazil i kreslíř Lubomír Dostál. Náměstí se postupně zaplnilo lidmi a podle odhadu si koledy společně zazpívalo na šest stovek lidí.

"Ze všech koled mám asi nejraději Narodil se Kristus Pán, ale i Veselé Vánce, která vznikala v mých dětských letech," svěřil se Bohuslav Přidal, který akci v Přerově každý rok moderuje.

Jen loni se ke společnému zpívání připojilo 130 tisíc lidí a koledy se rozezněly na 825 místech.

"Věřím, že jsme i letos pokořili rekord, protože Česko zpívá koledy má vzestupnou tendenci. Ve stejný čas zpívali spolu s námi i lidé v Německu, ve Španělsku a Itálii," dodal. 

Ilustrační foto
Hledá se NEJKRÁSNĚJŠÍ VÁNOČNÍ STROM v kraji. Přihlašte ten váš!