Jen v Olomouckém kraji se k populární akci Česko zpívá koledy přidá na devadesát míst, celkem je jich téměř osm stovek. 

Společně si zazpíváme pět nejznámějších českých koled a také píseň Vánoce, Vánoce přicházejí. Zpěvník si můžete stáhnout zde

V Přerově se tradičně sejdeme na Masarykově náměstí, Koledovat se bude s pěveckým sborem Vocantes. Společně zazpívat si ale můžete i v Hranicích, Skaličce, Tovačově a na dalších místech. V celém okrese se bude zpívat celkem na 32 místech.

Hromadně koledovat se bude i v zahraničí. Zpívají krajané v Americe, Španělsku, Řecku, Turecku, ale například i v Kataru. Letos se bude zpívat také v německém Mnichově nebo v Itálii. Češi, kteří žijí v Římě, se do akce zapojují již několik let. Zpívání koled se tam účastní zhruba sto krajanů, kteří se sejdou v papežské koleji Nepomucenum.

Kde všude se bude na Přerovsku a Hranicku společně koledovat

středa 12. prosince 2018, 18 hodin

Přerov, Hranice, Skalička, Zámrsky, Hustopeče nad Bečvou, Drahotuše, Klokočí, Hrabůvka, Milenov, Horní Těšice, Jezernice,Dolní Újezd - Skoky, Radslavice, Dřevohostice, Beňov, Horní Moštěnice, Čekyně, Rokytnice, Kozlovice, Dluhonice, Kokory, Vlkoš, Lazníky, Žeravice, Prosenice, Brodek u Přerova, Lobodice, Polkovice, Bochoř, Veselíčko, Oprostovice a Tovačov.

Poslední štědrodenní koncert Pavla Nováka na přerovském náměstí v roce 2008 Vlevo syn Pavel
Pavel Novák o štědrodenních koncertech: o letošním i posledním tátově
Michal Sabadáš, sbormistr Dětského pěveckého sboru Vocantes, si koledy rád zazpívá i v soukromí
Chystáme se do Řecka, říká sbormistr Michal Sabadáš