Hasiči nejčastěji vyjížděli k popadaným stromům, které se vyvrátily z kořenů a překážely na cestě řidičům, nebo ke spadeným elektrickým drátům. Někde stromy popadaly i na auta.

„Odpoledne jsme odstraňovali spadené stromy a větve v Kojetíně, Tovačově, ale i Troubkách nebo Vlkoši, večer zasahovaly naše jednotky na více místech - například v Horní Moštěnici, Hranicích, Lipníku nad Bečvou, ale i v samotném Přerově a jeho místních částech,“ informoval krajský mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Podle starosty Kojetína Leoše Ptáčka se ocitla část města bez proudu.

„V ulici Závodí se zcela vyvrátil stoletý strom a zdemoloval ocelový příhradový sloup vysokého napětí. Část Kojetína je pořád bez elektřiny, protože energetici, kteří jsou na místě už od včerejšího dne, mají problém to spravit,“ vylíčil starosta. Následky bouřky odstraňují i v úterý hasiči, technické služby a energetici.

Ilustrační foto
Mladý řidič nepřežil havárii kamionu na D35

Náročnou noc mají za sebou i v Tovačově, kterým se prohnala silná vichřice.

„Zřejmě se u nás dotočilo malé tornádo, které podfouklo střechy. Na zámku máme střechu poničenou na čtyřech místech, ale vítr shodil i tašky na střechách kostela svatého Václava a svatého Jiří. V parku jsou navíc vyvrácené stromy a polámané haluze, takže přístup na zámek je trochu složitější,“ vylíčil starosta Tovačova Marek Svoboda. (pu)

Podle něj budou stát opravy desítky tisíc korun. „Další škody mají i energetici, protože je přívodní sloup vysokého napětí zamotaný a shozený. Na třetině míst ve městě nejde elektřina,“ popsal.

Přerovský letní bazén
Koupaliště hlásí slibnou sezonu, problém je ale sehnat plavčíky