Pokud se výrazně oteplí, můžou se návštěvníci těšit na venkovní atrakce a skluzavky poslední týden v červnu.

„Když bude parno, otevřeme v Přerově o něco dříve, než obvykle. V Penčicích se ale provádí rekonstrukce terasy pro naturisty, která se nachází nad provozní budovou. Na tomto koupališti tedy otevřeme až 1. července," uvedl Jaroslav Klvač, ředitel společnosti Teplo, která plavecké areály provozuje.

Krytý bazén o prázdninách zavřou

Přerované se podle něj nemusejí obávat zdražení vstupného. To zůstane stejné jako v loňském roce.

„Během letních prázdnin ale provedeme odstávku krytého bazénu, a to v době od 22. července do 7. srpna. Důvodem je rekonstrukce mužských a ženských sprch, které jsou už zastaralé," řekl.

Na plaveckém bazéně se chystá i další investice – zateplení krytého bazénu. Devadesát procent z celkových nákladů ve výši přes dva a půl milionu korun přispěl na tuto akci Státní fond životního prostředí.

„Zateplení by mělo být hotové do konce července," upřesnil Klvač.

Na otevření venkovního koupaliště se můžou těšit už od 1. června v Kojetíně.

„Stále doufáme, že se počasí umoudří. Pro návštěvníky je v areálu k dispozici víceúčelový, relaxační a dětský bazén. Využít ale můžou i vířivé lavice, tobogán a hřiště na plážový volejbal nebo nohejbal," přiblížil Luděk Nakládal ze společnosti Technis, která bazén v Kojetíně provozuje.

Na nadcházející víkend je připraveno i koupaliště v Lipníku nad Bečvou, kde je k dispozici také dětské brouzdaliště a sportoviště.

„Snad bude alespoň tři dny v kuse teplé počasí, ať se voda trochu vyhřeje," doufá Hana Nádvorníková z technických služeb v Lipníku.

V Tučíně už otevřeli a zase zavřou

V obcích na Přerovsku se začne napouštět voda na koupalištích až v průběhu června.

„Letos ho chceme zpřístupnit v sobotu 22. června, kdy se u nás uskuteční závod horských kol," upřesnil místostarosta obce Čechy Milan Navrátil.

V Tučíně už koupaliště otevřeli kvůli festivalu trampských a folkových skupin Tučínský špekáček. V červnu ho ale čeká vypuštění a čištění.

„Voda na koupališti bude nejdříve v polovině června. U nás se ale nevybírá vstupné, koupání je zde na vlastní nebezpečí. Areál bývá otevřený od 9 do 22 hodin," řekl starosta Tučína Jiří Řezníček.

Naopak v Radslavicích musejí bazén nejprve opravit. Kdy bude napuštěný, se zatím nedá definitivně říci.

„Je v něm vyloupaný beton, takže momentálně hledáme technické řešení jeho opravy, na které musíme vyčlenit nemalé prostředky. V současné chvíli si netroufáme říci, kdy otevřeme," vysvětlil starosta Radslavic Stanislav Jemelík.

Na lepší počasí čekají i v Soběchlebích na Lipnicku, kde se otevře koupaliště pro veřejnost zřejmě až ve druhé polovině příštího měsíce.

„Loni jsme ho napouštěli poslední týden v červnu a teď čekáme, až se konečně oteplí," řekla Karla Nevyjelová ze zdejšího obecního úřadu.