Oteplení se slunečnou oblohou dorazí do Olomouckého kraje v polovině tohoto týdne.

V noci na úterý a během úterý se ale ještě čeká oblačno až zataženo, maxima přes den dosáhnou 14 až 17 stupňů.

středu však s přílivem teplého vzduchu od jihozápadu nastane příjemná změna. Bude více slunečno a teploty odpoledne vyšplhají ke dvacítce.

„Bude skoro jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 7 až 3, nejvyšší denní 16 až 20 stupňů Celsia,“ informoval Petr Drobek z ostravského regionálního předpovědního pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Začala výluka na tramvajové trati mezi olomouckým hlavním nádražím a Pavlovičkami, 3. října 2022. Tramvajová zastávka Hlavní nádraží je mimo provoz v obou směrech. Informace o změnách v dopravě cestujícím na místě poskytují asistenti DPMO
Tramvaje kvůli výluce nestaví na hlavním nádraží. Takto to první den vypadalo

Ve čtvrtek by mělo být ještě o něco tepleji. Mohou se vyskytnout přeháňky.

„Nejnižší noční teploty budou 11 až 7, nejvyšší denní 17 až 21,“ sdělil meteorolog.

Podobné počasí s odpoledními teplotami 17 až 21 stupňů bude v Olomouckém kraji panovat i v pátek.

Podle meteorologů nás čeká léto svaté Terezie neboli tereziánské babí léto. Z dlouhodobého pohledu je podle ČHMÚ datováno od poloviny první říjnové dekády až po dny na přelomu druhé a třetí dekády října.

„Pro tereziánské léto je charakteristické, že je z důvodu zkracujícího se dne doprovázeno hustými ranními a večerními mlhami a menší dobou slunečního záření, což má za následek zvyšující se četnost mrazíků a mrazů,“ vysvětlil ČHMÚ na sociální síti.