Na oslavu svých narozenin, kterou pro ni v pátek uspořádali zaměstnanci domova, se pečlivě připravovala. Původní profesi kadeřnice přitom nezapřela.

„Dala jsem si na hlavu natáčky, tak snad stihnu účes ještě upravit, než to celé začne,“ svěřila se jubilantka těsně před příchodem prvních gratulantů.

Na oslavu se oblékla do bledě modrého kostýmku a bílé vyšívané halenky. I přes svůj vysoký věk se těší dobré fyzické i psychické kondici, dbá na svůj vzhled a chodí také pravidelně ke kadeřnici.

„Celý život jsem jedla jen střídmě, spíše méně než více, nikdy ani moc nepila. Chodila jsem cvičit do Sokola a také se nikdy s nikým nehádala,“ prozrazuje svůj recept na dlouhověkost žena, která se narodila 6. června 1914. Pamatuje první republiku i tatíčka Masaryka.

Ilustrační foto
Mezi Přerovem a Olomoucí postaví cyklostezku. A kdy dálnici?

Původem z Prostějova, bytem v Olomouci

„Pocházím z Prostějova, a tak si pamatuji, jak jsme tehdy prezidenta vítali, když přijel k nám do města. Později jsme se přestěhovali do Holice u Olomouce,“ vypráví.

Anna Sedláčková pracovala celý život jako kadeřnice a se svým manželem vychovala dvě děti. „Vnuků mám tolik, že už ani nevím, kolik,“ směje se.

Má ráda hudbu a jejímu srdci jsou blízké písničky Karla Gotta. „Mám ráda každou písničku, každá je hezká svým způsobem. Mou oblíbenou je Morava, krásná zem,“ popisuje.

Domov pro seniory v Radkově Lhotě uspořádal pro svou nejstarší obyvatelku oslavu, jak se patří.

„Pro babičku máme krásný dárkový koš s dobrotami, kytici a dort. Letos se bohužel kvůli epidemiologickým opatřením oslava uskuteční bez rodiny, popřát jubilantce ale přijde pětadvacet našich zaměstnanců. Připravili jsme i malé občerstvení,“ uzavřela ředitelka Domova pro seniory v Radkově Lhotě Dana Pátková.

Den sousedů v Přerově, 30. května 2020. Kapela D.U.Bmusic
V Přerově se lidé skvěle bavili na Dni sousedů. Podívejte se