Policie začala muže stíhat v souvislosti s posledním případem krádeže, který se stal v době od 4. do 6. června v Přerově.

„Známý ženy se dostal do jejího bytu s pomocí klíčů, které zde předtím odcizil. V pokoji ukradl dvanáct zlatých prstenů a náramek ze zlata. Celkem tak způsobil škodu 30 tisíc korun,“ popsala poslední případ přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

Oloupená majitelka se však nestala obětí svého známého poprvé. Loni v říjnu totiž se stejným mužem uzavřela u banky smlouvu na poskytnutí úvěru ve výši 176 tisíc korun.

Peníze mu žena předala a on jí slíbil, že bude měsíčně splácet částku 3 tisíce korun. „Do dnešního dne žádnou finanční částku neuhradil, a přestože se ke splácení zavázal i písemně, neplatí,“ připomněla dále mluvčí.

To ale není zdaleka jediný dluh, který podvodník u nenapravitelně důvěřivé ženy má. Koncem května mu totiž půjčila částku 25 tisíc korun s tím, že jí peníze vrátí do 1. června. Ani tyto peníze už nikdy neviděla.

„Muž je podezřelý z podvodu, krádeže a porušování domovní svobody. Další okolnosti jsou předmětem šetření,“ uzavřela Sedláčková.