Obviněná žena je navíc prověřovaná i v souvislosti s podobným přepadením, které se odehrálo v pondělí 12. února.

K úternímu přepadení došlo v blízkosti ulice Sokolská v Přerově.

„Žena zastavila seniorku tím, že jí vstoupila do cesty. Nožem v pravé ruce poškozenou ohrožovala a dožadovala se její peněženky. To napadená žena odmítla a snažila se jí odtlačit ruku s nožem, aby nedošlo k jejímu zranění,“ informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Útočnice se ale odmítala jen tak lehce vzdát a šermovala nožem před obličejem seniorky.

Útok vzdala ve chvíli, kdy zahlédla osoby, které se k nim blížily a z místa se vzdálila.

Seniorka naštěstí neutrpěla žádná zranění a celý incident nahlásila na policii.

„Díky rychlému oznámení na linku městské policie se podařilo v blízkosti místa činu útočnici zadržet. Strážníci podezřelou i se zbraní, která byla nalezena v její v kabelce, předali k dalšímu šetření republikové policii,“ doplnila mluvčí.

Policisté s podezřelou provedli procesní úkony, noc pak musela přečkat v cele. Poté jí vyšetřovatel sdělil obvinění z trestného činu loupež, za což ženě hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Protože se jedná o čin násilného charakteru, byl dán státnímu zástupci podnět ke vzetí do vazby – ten byl akceptován.

Nehoda v Kojetíně. Pátek 16. února 2018
Přerovsko zasypal sníh, ve Špičkách zablokoval cestu kamion

Nůž na břicho a přeřezané ucho

Obviněná žena je navíc prověřovaná v souvislosti s dalším přepadením, které se odehrálo o den dříve, v pondělí 12. února odpoledne a mělo téměř totožný scénář.

„Přistoupila k čtyřiasedmdesátileté ženě na lávce vedoucí přes Strhanec, která šla směrem na ulici Sokolskou a přiložila jí nůž k břichu, chtěla po ní peníze a přitom jí vyhrožovala újmou na zdraví,“ popsala Miluše Zajícová.

Seniorce dokonce nožem přeřezala ucho od kabelky, kterou napadená držela v ruce, z kabelky jí vzala peněženku s finanční hotovostí pět set korun, osobními doklady a platební kartou. Poté se z místa činu rychle vzdálila.

Přerovský bazén. Ilustrační foto
Na přerovském bazénu vykradli skříňky, pak návštěvníkům odjeli s auty

Hledají se svědci 

V souvislosti s pondělním případem žádá policie svědky, kteří se v době mezi 13:30 až 13:45 hodin, kdy k přepadení došlo, pohybovali na uvedeném místě, aby kontaktovali policii na tel. 974 778 461 nebo na bezplatnou linku 158.

„Jednalo se pár - muže a ženu, na které poškozená volala a žádala je o pomoc,“ uzavřela mluvčí.

Svědci by mohli přispět objasnění i tohoto závažného trestného činu.

Policie hledá zloděje, který 1. února v odpoledních hodinách okradl obsluhu trafiky v obchodním centru Galerie Přerov.
Tento muž okradl prodavačku v Galerii Přerov. Nepoznáte ho?