Neopatrnosti majitelů vozu Škoda Fabia, kteří před obchodem v Kojetíně ukládali nákup do zavazadlového prostoru, využil ve středu kolem půl jedné odpoledne neznámý zloděj.

„Auto bylo odemknuté a žena nechala na zadním sedadle odloženou kabelku i s věcmi. Stačilo deset minut nepozornosti a kabelka zmizela. Majitelka v ní měla kromě mobilního telefonu také šperky, peníze a doklady," popsala přerovská policejní mluvčí Irena Urbánková. Škoda je 8 tisíc korun.

Ke vloupání do dvou autobusů došlo ve stejný den odpoledne v Radslavicích. V prvním případě zloděj pouze poškodil zámek dveří, dovnitř ale nevnikl. Poničil také víčko palivové nádrže, nic ale neukradl.

„Do druhého autobusu už se dostal, vypáčil zásuvku pokladny a odcizil 62 korun. Z této částky však nechal 42 korun na zemi. Odcizením vznikla škoda 20 korun," řekla. Škoda na poškození obou autobusů zatím nebyla vyčíslena.

Poslední případ řešili kriminalisté ve večerních hodinách v Přerově. Do zaparkovaného vozu BMW X6 v ulici Bezručova se neznámý pachatel dostal po rozbití okna. „Prohledal jen kabát, odložený na zadním sedadle, nic ale neukradl. Poškozením vznikla škoda za 30 tisíc," uzavřela Irena Urbánková.