Kradené auto se vrátilo zpět majiteli

Přerov – Vůz Volkswagen Golf, který byl odcizen v Novém Jičíně, našli ve středu odpoledne zaparkovaný na náměstí Svobody v Přerově kriminalisté. Kolem šesté hodiny večer se jim podařilo dopadnout také dva pachatele krádeže – muže ve věku 32 a 23 let.

„Auto odcizili společně, přijeli s ním do Přerova a pokusili se ho prodat. Policisté vyrozuměli své kolegy v Novém Jičíně o zadržení obou mužů, a ti si pro ně přijeli a eskortovali je na služebnu," uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Poškozený si svůj ztracený vůz převzal ve čtvrtek v Přerově. 

Na dálnici u Lipníka se kradlo

Lipník nad Bečvou – Rozestavěný úsek dálnice D1 mezi Lipníkem a Přerovem přitahuje chmatáky. Neznámý zloděj odcizil na stavbě v době od 13. do 17. května pět kusů podjezdových bran.

„Dvě zmizely u obce Radvanice a tři u Trnávky. Poškozené firmě, která stavbu provádí, vznikla škoda 150 tisíc korun," uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Opilec řídil, navíc bez dokladů

Přerov – Pod vlivem alkoholu usedl ve středu vpodvečer za volant svého nissanu devětapadesátiletý muž, kterého zastavila hlídka v ulici Žernava v Předmostí u Přerova.

„Policisté při kontrole zjistili, že má soudem vyslovený zákaz řízení motorových vozidel, a to až do srpna příštího roku. Při zkoušce na alkohol navíc nadýchal 0,72 promile," uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Podezřelý odmítl lékařské vyšetření, spojené s odběrem krve. Další jízda mu byla zakázána a nyní mu hrozí obvinění z maření výkonu úředního rozhodnutí.