„K incidentu došlo kolem osmé hodiny večer. Muž měl nejprve ženu bezdůvodně oslnit silným světlem, a poté ji udeřil baterkou do obličeje. Žena při útoku utrpěla zranění, které si vyžádá až několikatýdenní léčbu,“ popsal mluvčí policie František Kořínek.

Vyšetřovatelé už útočníkovi sdělili obvinění z přečinu výtržnictví a ublížení na zdraví. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let.

Na podobné výjevy narážejí přerovští strážníci v ulicích města poměrně často. I proto se radní rozhodli rozšířit bezalkoholovou zónu o nová místa.
Popíjejí, obtěžují i napadají. Přerov chce rozšířit zóny bez alkoholu

Podobný spor ve stejném domě řešili policisté už na jaře, a to v polovině května. Mladá žena tehdy svého souseda upozornila na to, že jeho pes nemá náhubek a není na vodítku. Muž se ale rozlítil tak, že od něj schytala rány pěstí.

„Zpočátku verbální konflikt se vystupňoval a soused ženu několikrát udeřil pěstí do obličeje. Chytl ji pod krkem a za vlasy tak, že jí vytrhl piercing a náušnici z ucha. Poničil jí také bundu. Žena utrpěla zranění, se kterým byla nucena vyhledat lékařské ošetření,“ popsala tehdy okolnosti napadení mluvčí policie Lenka Vanková.