„Podle výsledků testů trpí smíšenou poruchou osobnosti, přesněji narcistickou poruchou osobnosti,“ řekl u soudu.

„Chybí mu empatie k druhým, není schopný navazovat kvalitní a hluboké vztahy,“ vysvětlil znalec. Závěrečné řeči zazní u soudu 21. listopadu.

Během pátečního líčení soudce přehrál také rozhovor Gabriely S. s tetou obžalovaného.

„Dejte si pozor, abyste nepřišla o život i vy,“ varovala Gabrielu S. Na záznamu z roku 2015 jeho příbuzná také tvrdí, že do domu, ve kterém Nárožný bydlel a teď zeje prázdnotou, investovala peníze a navíc za jeho otce zaplatila dluhy. Pavel Nárožný to popřel.

„Dluhy se zaplatily z otcova důchodu, na dům nic nepřispěla, naopak ho vykradla,“ reagoval.

Zpěvačka Marta Kubišová
Marta Kubišová o zákroku proti zvukaři: Připomíná mi to normalizaci

Má prý i agresivní sklony

Podle Michala Perničky má obžalovaný i další rysy, které odpovídají smíšené poruše osobnosti. „Rád se konfrontuje s lidmi, vylepšuje obraz sebe samého a není schopný vnímat dopady událostí,“ vyjmenoval odborník.

Navíc má podle něj Pavel Nárožný agresivní sklony, které v sobě ale dlouhodobě zadržuje. „Druhé lidi vnímá jen jako objekty, které využívá,“ zopakoval několikrát během líčení.

Jiří Tkadlčík na světovém šampionátu v crossliftingu v Moskvě
Tak to je hardcore! Podívejte se, jak silák Tkadlčík uspěl na šílené dráze

Počítal, že mu Gabriela S. s vraždou pomůže

Pavel Nárožný společně se svědkyní Gabrielou S. nějaký čas žil. Ta od něj nakonec utekla a policii řekla, že Nárožný chystá svoji tetu zavraždit. Údajně kvůli rodinnému domu v Přerově v ulici U Žebračky, který po svých rodičích nezdědil on, ale právě teta. Navíc počítal, že mu Gabriela S. s vraždou pomůže.

Kromě plánování vraždy je Pavel Nárožný od roku 2009 obžalovaný z dvojnásobné vraždy svého otce a jeho manželky. K té mělo dojít ve zmíněném domě v Přerově. Těla ale policie nikdy nenašla, v domě byla jen krev. Olomoucký krajský soud už Pavla Nárožného několikrát zprostil obžaloby. Vrchní soud jeho rozhodnutí zrušil a případ předal ke krajskému soudu v Ostravě, který ho teď řeší.

Závěr pátečního líčení patřil závěrečným řečem, během tříhodinového soudu se ale dostalo jen na státního zástupce. Ani ten svoji řeč nedokončil, soudce Aleš Vašků tak líčení odročil na úterý 21. listopadu, kdy závěrečnou řeč pronese i sám Pavel Nárožný a také jeho obhájce. Další dokazování v případu už neproběhne. 

Pavel Nárožný u krajského soudu v Olomouci
Soud s Nárožným: svědkyně odpovídala na jeho otázky
Pavel Nárožný u krajského soudu v Olomouci v červenci 2017
Nárožný stanul u soudu kvůli přípravě vraždy své tety. Zůstává ve vazbě