„Na místo hned vyrazila policejní hlídka, která zjistila, že snacha do své tchýně několikrát strčila. Protože je starší žena po operaci nohou, strkance neustála a upadla na zem. Při pádu si způsobila drobné poranění," uvedla krajská policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Šestademsedátileté žena se bála dalšího útoku. Její snacha je totiž psychicky nemocná a poslední týden nebrala předepsané léky.

„Když chtěli muži zákona komunikovat se snachou, začala křičet a nadávat. Policisté museli být tedy obezřetní, protože od začátku žena v ruce držela nůž," dodala policejní mluvčí.

Mladší žena vůbec nereagovala na výzvy policistů, kteří chtěli, aby odložila nůž a neohrožovala s ním své okolí. Protože se s k nim přibližovala, museli policisté použít hmaty a chvaty sebeobrany. Poté byly ženě nasazeny pouta.

„Při zákroku naštěstí nedošlo ke zranění žádné osoby. Přivolaný lékař nařídil kvůli špatnému psychickému stavu ženy okamžitý převoz do zdravotnického zařízení. Celou událost policisté šetří jako přestupek proti občanskému soužití," uzavřela. (kre)