Zloděj po činu vyhrožoval ochrance zabitím a snažil se z místa utéct.

On i jeho komplic, po kterém teď pátrají policisté, se zřejmě dopouštějí sériových krádeží na celém území naší republiky.

Čtyřiačtyřicetiletý zloděj, který nakonec skončil v poutech, nastrkal do igelitové tašky dětské oblečení za více než dva tisíce korun. Za zboží nezaplatil a spolu se svým komplicem opustil prodejnu.

„Když ho zastavila ochranka, začal detektiva vulgárně urážet a strčil do něj rukou,“ vylíčila přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Ilustrační foto
Dva útočníci přepadli v Kojetíně mladíka, policie je dopadla

Pracovník ochranky ale oba pachatele pronásledoval až na parkoviště za kinem Hvězda, kde se oba muži rozdělili. Zatímco jeden z nich se vzdálil, druhý pokračoval v chůzi na Komenského ulici.

„Před bistrem se zloději přestalo líbit, že ho pracovník ochranky sleduje, odhodil tašku i s věcmi a s výhrůžkami, že ho zabije, šel proti němu a chtěl ho napadnout. Detektiv ho ale zadržel až do příjezdu hlídky městské policie,“ dodala mluvčí.

Opilý cizinec letěl po dálnici, srazil směrové desky
Opilý cizinec letěl z dálnice a demoloval značení. Měl 2 promile

Přerovští kriminalisté teď pátrají po jeho komplici, který z místa zmizel.

„Máme podezření, že se oba muži dopouštějí sériové trestné činnosti na území celé České republiky. Totožnost spolupachatele však dosud neznáme,“ sdělila mluvčí.

Lidé, kteří by muže poznali na záznamu z kamerového systému, se mohou obrátit buď osobně na Obvodní oddělení policie Přerov 1, nebo své poznatky sdělit na telefonním čísle 974 778 651, využít bezplatnou linku 158 nebo e-mail pr.oo.prerov.podatelna@pcr.cz. 

Přerovští kriminalisté hledají svědka, který by mohl poskytnout bližší informace k případu oloupeného seniora ve Wurmově ulici.
Policisté hledají svědka loupeže v Přerově. Nepoznáte ho?