„V minulosti se dopouštěl deliktů, souvisejících s krádežemi, drogami, mařením výkonu úředního rozhodnutí a navíc neplatil výživné. V současnosti je na něj vydáno několik příkazů k zatčení okresními soudy ve Svitavách, Olomouci a Přerově,“ řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Hledaný se vyhýbá úkonům trestního řízení a úmyslně se skrývá.

„Podle dosud získaných informací by se mohl nacházet v Hranicích, Lipníku nad Bečvou, Přerově a okolí. Je pravděpodobné, že se bude pohybovat mezi uživateli návykových látek nebo v jejich společnosti,“ dodala.

Řidiči, projíždějící Přerovem, narazili v pondělí na částečnou uzavírku podjezdu v Předmostí. Podjezd se uzavřel už o víkendu.
Podjezd v Předmostí se uzavřel, kolony se tvoří hlavně v Dluhonicích

Muž je hubené, 172 centimetrů vysoké postavy. Má krátké, rovné, hnědočerné vlasy, stejnou barvu mají i jeho vousy, které nosí zastřižené do strniště. Barva očí je hnědá. Významným poznávacím prvkem může být tetování Jokera s kartami a kostkami, které má vytetované na pravém předloktí.

„Lidé, kteří mohou poskytnout bližší informace o místu jeho současného pobytu, se mohou obrátit na celostátní bezplatnou linku 158,“ uzavřela.