Díky poctivosti šestasedmdesá­tiletého seniora z Přerova se mu do rukou vrátila peněženka, v níž měl 76 tisíc korun.

„Peněženka s hotovostí, platebními kartami i doklady ležela kolem půl osmé ráno u benzínové stanice Agip v ulici U hřbitova v Přerově. Nálezce ji předal pracovníkům čerpací stanice, a ti následně kontaktovali strážníky. S takovou poctivostí se opravdu nesetkáváme denně," uvedl ředitel Městské policie v Přerově Omar Teriaki.

Pořádný kámen ze srdce spadl hlavně majiteli peněženky. Kuriózní je, že o ztrátě vůbec nevěděl, dokud mu nezatelefonovala manželka s informací, že si má peněženku vyzvednout na služebně.

„Byl jsem přesvědčený, že ji mám v kapse pracovní bundy. Pracuji jako řidič u soukromé firmy a ráno jsem jel na čerpací stanici, abych vyluxoval služební auto. Vytáhl jsem z peněženky drobné a pak ji dal do bundy. Tedy – myslel jsem si to," vylíčil dvaatřicetile­tý muž.

„Doopravdy jsem ji spíše uložil za lacl montérek, odkud mi vypadla. Chtěl bych poctivému nálezci moc poděkovat. Peníze byly zčásti moje a zčásti firemní, byla by to pro nás velká ztráta. Manželka je na mateřské dovolené a tyhle peníze by nám vážně moc chyběly," uzavřel příběh se šťastným koncem.