Prvním podezřelým je třiatřicetiletý muž z Přerova, který od poloviny loňského roku do července prodával na různých místech okresu, ale i v samotném Přerově, marihuanu dalším pěti lidem.

„Jednomu ze zájemců prodal nejméně v pěti případech konopí o celkové váze jednoho kilogramu. Za gram si přitom účtoval částku od 20 do 30 korun,“ přiblížila přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Vyšetřovatelé už muži sdělili obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí trest od jednoho roku do pěti let.

Policie pátrá po totožnosti pachatele, který vnikl do domu na Horním náměstí v Přerově
Tento muž vnikl do domu na Horním náměstí. Nepoznáte ho?

Na dvorku i na zahrádkách

Kriminalisté zadrželi v říjnu na Masarykově náměstí v Kojetíně také čtyřiatřicetiletého muže, který je podezřelý z nedovoleného pěstování rostlin, obsahujících omamnou a psychotropní látku.

„Při zadržení nebylo nutné použít donucovací prostředky a muž policii dobrovolně vydal rostliny konopí setého ve fázi růstu, ale i ty, které se už sušily. Pěstoval je na dvorku rodinného domu,“ řekla. Muži hrozí až šest měsíců vězení.

Ve stejný den dopadli kriminalisté ve Stružní ulici v Kojetíně také jednatřicetiletého muže, který pěstoval marihuanu na zahradě.

„I on s policisty spolupracoval a vydal rostliny konopí setého, a to včetně pomůcek a prostředků, které sloužily k jejich pěstování. Protože ale tuto činnost prováděl ve větším rozsahu, hrozí mu až tříleté vězení,“ upřesnila mluvčí.

Posledním „kolegou z branže“ je teprve dvacetiletý mladík, který pěstoval od března do srpna letošního roku rostliny konopí setého na volně přístupné zahradě za rodinným domem v Kojetíně.

Na ploše 2 x 4 metry zasadil a staral se o stejný druh nedovolených rostlin.

„Kriminalisté u něj zajistili devět vzrostlých rostlin o výšce od dvou do tří metrů. Za nedovolené pěstování rostlin, obsahujících omamnou a psychotropní látku, mu hrozí až šestiměsíční pobyt za mřížemi,“ řekla mluvčí.

Rozsvícení vánočního stromu v Přerově. Ilustrační foto
Nové vánoční trhy v Přerově odkryly program, zahrají revivaly i Mládek