„Před bytem bylo v době příjezdu hlídky velké množství krve a z místnosti se ozýval hlasitý křik. Dveře otevřel strážníkům mladý muž, který vysvětloval, že je uvnitř jeho přítelkyně a velmi krvácí, protože propadla skleněnou výplní dveří,“ vylíčil zástupce ředitele Městské policie v Přerově Miroslav Komínek.

Strážníci našli v bytě silně opilou hysterickou ženu, která krvácela z několika řezných ran na noze. Okamžitě jí poskytli první pomoc.

„Během ošetřování ale žena začala v záchvatu vzteku strážníky napadat a bránila jim v ošetření. Museli ji tedy spoutat a pevně držet, aby krvácení zastavili,“ popsal.

Žena se chovala agresivně i ke zdravotníkům záchranky, kteří jí přijeli rány ošetřit. Do dramatické situace se zapojil i přítel ženy, který se snažil záchranářům bránit v práci.

„Strážníci ho proto za použití donucovacích prostředků vyvedli z místnosti,“ doplnil.

Strážníci museli asistovat zdravotníkům i při převozu ženy do nemocnice, kde ji drželi i během lékařských úkonů, protože se na lékaře stále snažila útočit.

„Po několika hodinách se zklidnila natolik, že jí byla sejmuta pouta a mohla být předána do péče příbuzných,“ řekl. Celý případ bude mít dohru u správního orgánu.

Ilustrační foto
Bitka u diskotéky: napadený po ranách do hlavy ztratil vědomí
Ubytovna Chemik v Přerově je prázdná. Provozovatel předal objekt městu.
Chemik se začne na podzim bourat