Na jeho podezřelé chování upozornily jako první dvě dívky, před nimiž se uspokojoval ve vlaku z Přerova do Olomouce.

Vzápětí se na stole kriminalistů sešly další podobné případy, které měly společného jmenovatele.

„První incident oznámily dvě dívky, před nimiž se pachatel loni v říjnu uspokojoval ve vlaku. Svého jednání zanechal až poté, co ho začala jedna z dívek natáčet na video,“ vylíčila přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Zahájení stavby posledního úseku dálnice D1 mezi Přerovem a Říkovicemi. 20. prosince 2022
Děti Země chtějí opět blokovat stavbu D1 u Přerova, podaly žalobu

Jak vyšlo během šetření najevo, nebyl to jeho jediný delikt.

„Zvláštním způsobem ho zřejmě přitahovala železnice, protože další dívku dostal do rozpaků, když stál u okna na chodbě stojícího vlaku. Poškozenou, která v té době seděla na lavičce na nástupišti, sledoval oknem a přitom onanoval,“ popsala mluvčí policie.

O několik dní později si všimla podobného jednání také starší žena, která procházela po schodišti na druhém nástupišti vlakového nádraží v Přerově.

„Muž stál na schodech a držel v ruce svůj obnažený pohlavní orgán,“ doplnila.

Ilustrační foto
Bitka v obchoďáku v Olomouci: žena chtěla zastavit zlodějku, ta ji zmlátila

Ve stejný den ještě muž vystrašil dvě dívky, které cestovaly vlakem do Přerova. Stejně jako v předchozích případech je bedlivě sledoval a přitom se uspokojoval.

„Svého jednání zanechal až poté, co se na něj jedna z dívek podívala. Nestalo se ale, že by na některou s poškozených chytal, nebo usiloval o fyzický kontakt. Nenavazoval ani rozhovor,“ řekla.

Devětatřicetiletému muži, který žije přechodně v Přerově, hrozí za čtyři případy výtržnictví až dvouletý trest odnětí svobody.