K loupeži došlo v úterý 4. prosince dopoledne v Lipníku nad Bečvou. Podezřelý se sešel se svou šestadvacetiletou známou na náměstí T. G. Masaryka, a poté ji doprovodil na poštu, kde převzala finanční hotovost.

„Čekal na ni před budovou a chtěl, aby mu vydala peníze. Žena se snažila rychlou chůzí přesunout zpět na náměstí a myslela si, že na ni za přítomnosti svědků přestane útočit,“ vylíčil mluvčí policie František Kořínek. Agresivní jednání tím ale nezastavila.

Pachatel se snažil násilím zmocnit kabelky, a když se mu to podařilo, vysypal její obsah na zem. Protože peníze nenašel, prošacoval ženě s použitím násilí kapsy.

„Poškozená se snažila použít mobil, ale útočník jí ho vytrhl z ruky a udeřil s ním o zem. Ve chvíli, kdy si incidentu všimli kolemjdoucí, lupič svého jednání zanechal,“ dodal. Zvedl ze země mobilní telefon a odešel pryč.

S využitím takto získané SIM karty z telefonu pachatel vstoupil do uživatelského účtu ženy na sociální síti a změnil její přístupové údaje. V prostředí sociální sítě pak začal komunikovat jejím jménem.

„Žena utrpěla při incidentu drobné zranění v obličeji a vznikla jí škoda poškozením podšívky vnitřní kapsy kabátu, který měla na sobě. 

Bourání ve Škodově ulici v Přerově
Přerov dá na opravy majetku 40 milionů. Co se vylepší?
Jaroslav Hýzl
Obžalovaného radního Dostála vystřídal triatlonista Hýzl