Osmaosmdesátiletého seniora okradl přímo v jeho bytě neznámý lupič. Odešel se dvaceti tisíci korunami a pokoušel se starci stáhnout z ruky i zlatý prsten. To se mu naštěstí nepodařilo.

„Pachatel zazvonil kolem půl deváté večer na domovní zvonek, který ho vpustil elektronickým vrátným dovnitř. Starému pánovi, který na něj čekal u dveří, řekl, že mu nese balíček, a požádal ho o peníze na benzín,“ vylíčila přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Senior šel do bytu pro peníze, a za ním i zloděj.

„Poškozený v ložnici vytáhl obálku se 20 tisíci korunami a začal peníze přepočítávat. V tu chvíli mu ale zloděj vytrhl veškerou hotovost z ruky a strčil si ji do kapsy. Ani to mu však nestačilo a snažil se muži násilím stáhnout z prstu zlatý prsten s kamenem. Naštěstí bez úspěchu,“ řekla.

Pachatel z bytu hned po činu utekl. Vyšetřovatelé ho stíhají pro loupež, porušování domovní svobody a krádež, za což mu hrozí až desetileté vězení.

Ilustrační foto.
Ukradl dětské oblečení, ochrance navíc vyhrožoval zabitím
Do akce Jehla se v úterý zapojili také přerovští strážníci, kteří se zaměřili na kontrolu více než šest desítek dětských hřišť ve městě.
Strážníci uklízeli město od použitých jehel, našli i nůž či šlukovku