Na poškozeného si políčili dva neznámí pachatelé, kteří ho nejprve oslovili na ulici, a pak vylákali do chodby domu v Jungmannově ulici v Přerově.

„Chtěli nejprve vidět, jestli má u sebe peníze. Jakmile vytáhl peněženku, snažil se mu ji jeden z pachatelů vytrhnout z ruky. Protože se bránil, nepodařilo se mu ji ukrást," popsala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Odcizit peníze se dvojici podařilo až ve chvíli, kdy se do muže pustil druhý z útočníků. Ten ho začal bít pěstmi do obličeje a hlavy a poškozený polevil stisk.

„S jedním z pachatelů se muž ještě chvíli pral a druhý mu při útěku z peněženky odcizil částku 1 400 korun. Společně pak utekli pryč a po cestě odhodili prázdnou peněženku," řekla.

Podle policistů se jednalo o dva mladé muže ve věku od 15 do 18 let. První z nich byl vysoký asi 180 centimetrů a měl štíhlou postavu.

„Černé vlasy měl vystříhané nad ušima a sčesané na stranu. Druhý byl vysoký asi 170 centimetrů, měl atletickou postavu a vlasy nakrátko ostříhané. Oba na sobě měli tmavé oblečení," upřesnila.

Vyšetřovatelé šetří případ jakou loupež. K tomuto závažnému trestnému činu došlo za bílého dne – mezi čtvrt na dvě a druhou hodinou odpoledne.

Policisté žádají o jakékoliv svědectví lidí, které by pomohlo k odhalení totožnosti pachatele. Lidé se mohou obrátit na nejbližší služebnu, nebo kontaktovat bezplatnou telefonní linku 158.