Třiapadesátiletou ženu, která si šla v úterý ráno do budovy České pošty v Husově ulici pro důchod, přepadla po cestě na vlak dvojice lupičů. Kriminalisté oba pachatele stíhají pro závažný trestný čin loupeže.

„Dvacetiletá žena zastavila třiapadesátiletou poškozenou před vchodem do budovy pošty. Chtěla po ní peníze a vyhrožovala, že pokud jí je nedá, tak s ní její bratr zatočí,“ popsala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Žena na to ale nereagovala a zamířila na poštu, kde si vybrala důchod ve výši necelých 7 tisíc korun.

Mladá žena na ni čekala před poštou, a když vyšla ven, požadovala po ní částku dva tisíce korun.

„Poškozená to odmítla a chtěla jít na vlak. Podezřelá šla za ní, vulgárně ji po cestě urážela a vyhrožovala útokem ze strany svého bratra,“ dodala.

Ilustrační foto.
Zaútočil na dva mladíky, rozšlápl jim brýle

"Zachránce" oběť připravil o peníze

Vystrašená žena pokračovala zrychleně v chůzi, prošla vestibulem budovy a zamířila do podchodu k nástupištím. Tam ji ale oba podezřelí dohnali a obstoupili.

O rok starší bratr útočnice vulgárně nadával poškozené, dožadoval se vydání peněz a vyhrožoval jí napadením. Řekl, že z místa neodejde, dokud peníze nedostanou.

Ženu nakonec zachránil muž, který se s útočníky i poškozenou znal a agresory od ženy odstrčil, aby toho nechali. Poškozená mu předala 1 200 korun, aby je podezřelým odevzdal, což také udělal. Ke zranění poškozené nedošlo.

Oba pachatele zadrželi ještě téhož dne po poledni policisté. Skončili u výslechu a po procesních vyšetřovacích úkonech byli propuštěni na svobodu. Za loupež jim hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Ilustrační foto.
Muž se ženou rušili noční klid, noc strávili na záchytce