Incident šetří policisté od minulého týdne. Muž přijel na místo autem se svým známým, zaparkoval u hospody a přeskočil zídku, aby se dostal dovnitř. Pak už nabraly události rychlý spád.

„Útočník se postavil na kapotu odstaveného auta a železnou tyčí, kterou držel v ruce, rozbil okno. Vběhl do hospody a začal majiteli vyhrožovat újmou na zdraví a tím, že mu podpálí hospodu,“ popsala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Nástrojem, který s sebou přinesl, pak začal demolovat vybavení hostince.

„Poničil dřevěnou židli, ale rozbil i několik pivních sklenic. Několikrát také udeřil tyčí do krbových kamen a barového pultu,“ vylíčila dále mluvčí.

Útočníkovi nakonec vytrhl tyč z ruky syn poškozeného. „Ten ale nezaváhal, vzal do ruky židli a hodil ji po protivníkovi. Ke zranění naštěstí nedošlo,“ doplnila.

Agresor nakonec společně se svým kamarádem, který se ho snažil po celou dobu uklidňovat, z hospody utekl pryč.

„Důvodem zkratkovitého jednání podezřelého byly osobní spory z minulosti, které s poškozeným měl. Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření z výtržnictví a nebezpečného vyhrožování,“ konstatovala Miluše Zajícová. Škoda byla předběžně vyčíslena na 7 tisíc korun.