Zloděj odešel s trezorem, škoda je 40 tisíc

Přerov – Škodu za téměř 40 tisíc korun po sobě zanechal neznámý zloděj, který ukradl ve firmě v Kojetínské ulici v Přerově trezor. Ke krádeži došlo v době od úterý do čtvrtku.

„Pachatel odcizil trezor ze skříně v kanceláři, do které se dostal bez poškození dveří. V trezoru byla hotovost přes 14 tisíc korun, stravenky a dvě platební karty," uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Za krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku si může zloděj odsedět za mřížemi až dva roky. 

Ze dvou tatrovek odčerpal naftu

Troubky – Zadarmo natankoval naftu neznámý zloděj, který vnikl v noci ze středy na čtvrtek do areálu firmy v Troubkách. „Pachatel se dostal bez poškození do dvou nádrží nákladních vozidel a z každého z nich odčerpal na 160 litrů nafty. Majitel vyčíslil celkovou škodu na 9,1 tisíce korun," uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

Nechávat peníze v autě není dobrý nápad

Hranice – Dvaačtyřicetiletý muž se nestačil divit, když se ve čtvrtek 12. listopadu ve večerních hodinách vrátil ke svému autu, které stálo na parkovišti u sokolovny v Hranicích. Zjistil, že mu neznámý vandal rozbil boční okno. „Ze sedadla mu zmizela obálka, ve které bylo 4450 korun. Dále muž přišel o peněženku, kde měl 2060 korun a dvě platební karty. Celková škoda se vyšplhala na jedenáct tisíc korun," sdělila Miluše Zajícová z přerovského oddělení tisku a prevence. 

Prodal ukradené kolo za dvě stovky, našli ho

Drahotuše – Koncem měsíce října zmizelo v obci Drahotuše dámské jízdní kolo, které bylo uzamčené lankovým zámkem. Policistům se nyní podařilo zjistit pachatele, kterým je sedmačtyřicetiletý muž.

„V uvedenou dobu naložil kolo na kočárek a odvezl ho z místa krádeže. Pak přeštípl ochranný zámek u kola a prodal ho v zastavárně v Hranicích, kde za něj utržil dvě stě korun. Od krádeže ho neodradil ani fakt, že byl již za majetkovou trestnou činnost v minulosti odsouzen a že mu tím pádem hrozí za trestný čin krádež i vyšší trest s možným odnětím svobody až na tři roky," oznámila Miluše Zajícová z oddělení tisku a prevence v Přerově.