Okradl seniorku o částečné úspory

Přerov – Dva roky ve vězení hrozí zloději, který okradl pětasedmdesátiletou ženu v Přerově. Seniorce vzal peněženku, kterou odložila na prodejní pult v obchodě pečiva v Klivarově ulici.

„V peněžence měla žena osobní doklady, finanční hotovost 1 200 korun a platební kartu, kterou chmaták ihned použil a neoprávněně z ní ve dvou případech vybral patnáct tisíc korun," uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

Na staveništi dálnice u Prosenic kradli naftu, vyrušila je policie

Prosenice – Živo bylo v noci z úterý 23. na středu 24. února na staveništi dálničního úseku u Prosenic. Prozatím neznámí pachatelé se pokusili ze dvou bagrů ukrást motorovou naftu, kterou částečně stočili do několika přinesených plastových kanystrů o objemu 25 až 30 litrů. Na základě svědeckého oznámení byli ale zloději vyplašeni policejní hlídkou.

„Hlídka, která přijížděla na místo, pachatele v jejich konání vyrušila a ti z místa utekli bez přečerpané nafty. Tu zanechali u pracovních strojů i s dalšími ještě nenaplněnými kanystry," řekla Miluše Zajícová, přerovská policejní mluvčí. Poškozená strana vypočítala škodu na 5 141 korun, policie po pachatelích dále pátrá. 

Nakoupil za 13,5 tisíce. Bral i pánskou ochranu

Přerov – Bez placení chtěl ve středu večer nakoupit v supermarketu v Denisově ulici v Přerově devětatřicetiletý muž, kterého stíhají policisté.

„Z regálů bral zboží různého charakteru, od krémů přes potraviny, pastelky až po několik kusů pánské ochrany. Kradené věci skládal rovnou do dvou připravených tašek, které měl v nákupním košíku," uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Hodnota zboží se vyšplhala na 13, 5 tisíce korun.

Když zloděj uznal, že má vše, co potřebuje, provezl zboží přes vstupní bránu ven z prodejny, aniž by se zastavil u pokladny a zaplatil. „Před supermarketem ho ale zadržela ostraha, která přivolala policii," dodala. Nepoškozené zboží se vrátilo zpět do regálů a pachatel skončil v cele.

Podle vyšetřovatelů se nejedná o žádného nováčka – muže totiž koncem loňského roku a pak také letos v lednu odsoudil za majetkové delikty soud v Karviné, odkud pochází. Hrozí mu až tři roky vězení.