Ztratili telefony, nevěděli ale kde

Přerov – Až roční pobyt ve vězení mohou strávit neznámí pachatelé, kteří si přivlastnili nalezené mobilní telefony. K prvnímu případu došlo v Přerově v noci ze středy 16. na čtvrtek 17. března. V ranních hodinách strážníci městské policie probudili osmadvacetiletého muže v Kojetínské ulici.

„Po probuzení zjistil, že telefon typu Huawei P6 během uplynulé noci ztratil na neznámém místě. Muž vypočítal škodu na deset tisíc korun," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Ke ztrátě druhého telefonu mělo dojít taktéž v Přerově, a to v neděli 20. března v době od 0:30 do 5 hodin. „Devětadvacetiletý muž si svůj telefon typu Apple iPhone 6 cenil na částku osmnáct tisíc korun," dodal mluvčí. 

Dopravně bezpečnostní akce odhalila 54 přestupků

Přerovsko – Zejména na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů se zaměřila celorepubliková dopravně bezpečnostní akce, která proběhla v týdnu od 14. do 20. března.

„Na Přerovsku se jí zúčastnilo celkem 58 policistů. Zkontrolovali 557 aut, přičemž zjistili padesát čtyři dopravních přestupků," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Pětačtyřicet z nich policisté vyřešili na místě v blokovém řízení uložením pokut za 13 800 korun.

„Z celkového počtu se ve čtrnácti případech jednalo o přestupek nepoužití bezpečnostních pásů, nepoužití zádržného systému bylo zjištěno jednou," doplnil mluvčí s tím, že během akce policisté narazili na sedm řidičů, kteří požili alkohol a jednoho ovlivněného návykovou látkou. 

Z auta ukradl notebook i firemní razítko

Přerov – Jen oči pro pláč zbyly majiteli vozu Škoda, který zaparkoval své auto v místní části Lipníku nad Bečvou Trnávka. Do jeho vozu se v pondělí mezi desátou a jedenáctou hodinou dopoledne vloupal neznámý zloděj.

„Dovnitř se dostal po rozbití skleněné výplně levého zadního okna. Ze zadního sedadla odcizil brašnu s notebookem a firemním razítkem," uvedl mluvčí policie František Kořínek. Škoda, způsobená odcizením věcí, byla vyčíslena na 8,7 tisíce korun. Na dalších 2,5 tisíce se pak vyšplhala škoda na poničení vozu. Zloději hrozí za krádež až dva roky vězení.