K přepadení dvou chlapců došlo poslední den loňského roku ve večerních hodinách, a to u fontány poblíž křižovatky ulic Komenského a Šířava v Přerově.

„Dva pachatelé se pod pohrůžkou násilí dožadovali vydání přenosného reproduktoru, jenž byl majetkem jednoho z chlapců. Chtěli po něm i mobilní telefon,“ vylíčila mluvčí přerovské policie Miluše Zajícová.

Když jeden z napadených odmítl věci vydat, schytal několik ran pěstí do obličeje a hlavy. Ze strachu o své zdraví je proto nakonec agresorům vydal. I přesto ale od druhého z pachatelů dostal kopanec. Oba útočníci po činu rychle zmizeli.

„Kriminalisté pachatele vypátrali a staršího z nich minulý týden zadrželi. Skončil v policejní cele a bylo mu sděleno obvinění z trestného činu loupeže. Vyšetřovatel podal návrh na jeho vzetí do vazby, který soud schválil a obviněný byl eskortován do vazební věznice v Olomouci,“ doplnila mluvčí.

Za loupež může recidivista vyfasovat až desetiletý trest. Jednání nezletilého komplice policie s ohledem na jeho nízký věk odloží. 

Ilustrační foto
Opilý mladík v přerovském sportbaru zmlátil muže obuškem