Pumpa s myčkou u frekventovaného průtahu dělala Olomouci ostudu už delší dobu. V bývalé myčce si našli útočiště bezdomovci.

„Čerpací stanici jsme pronajali. Nájemce zde plánuje provozovat restauraci s rychlým občerstvením,“ potvrdil koncem února Olomouckému deníku mluvčí společnosti Shell Jana Voštinárová.

Jak dříve vypadalo opuštěné místo 

Fotogalerie: Opuštěná čerpací stanice ve Velkomoravské ulici v Olomouci

V tu dobu se už u městského okruhu rozbíhala proměna benzinky v nové bistro úspěšné ostravské značky Mama’s. Bratři Kaňákovi se v rámci připravovaného projektu spojili s mentorem, šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem. Společníkem ve společnosti 4Hombres je ještě Pavel Kostka. Stávající produkt se rozhodli rozšířit o franšízu.

Otvíračka s šéfem

V Olomouci našli partnera a ve Velkomoravské se chystá otevření první kamenné pobočky.

Podle olomouckého franšízanta práce postupují podle plánu. Bistro by mělo přivítat první návštěvníky ke konci května.

„Samozřejmě za přítomnosti pana šéfkuchaře Pohlreicha,“ usmál se Daniel Nevrkla, který se doposud věnoval zejména developerským projektům.

Chuti Mama’s burgerů podlehl a chtěl být u toho, když se jeho kamarádi rozhodli expandovat s produktem mimo Ostravu.

„Po stavební stránce je vše hotové ze dvou třetin. Café koutek je připravený,“ pochlubil se „bonusem“, jenž není standardní součástí konceptu.

„Hosté si v Olomouci budou moci dát i dobrou italskou kávu. Před chvílí odešla cukrářka, která na zkoušku přinesla domácí cheesecake. Bude to takový zajímavý doplněk toho, co budujeme,“ poznamenal Nevrkla.

Žádný mrazák, vše čerstvé

Hlavní roli v novém bistru budou hrát šťavnaté burgery podle dané receptury masa, které vyrábí řeznictví H+H Krásno.

„Ručně vyráběné z kvalitních surovin. Vše čerstvé, v top kvalitě, včetně domácí bulky. Žádný mrazák, i hranolky budou z čerstvých brambor,“ popisoval podnikatel.

V bistru nabídne celkem 16 míst k sezení bez obsluhy. Venku na dvou terasách po osmi místech. U betonových sloupů plánuje umístit pultíky, kde si zákazník bude moci dopřát hamburger.

„Jeho cena? Od 250 korun. Ceník bude odpovídat bistru Mama’s,“ přiblížil Daniel Nevrkla.

"Hejty" i stav myčky 

První odezva v Olomouci na novinku nebyla stoprocentně přejícná, jak ukazovaly některé diskuse na internetu. Své klienty si však podnik podle podnikatele jistě najde.

„Na nedávno založeném Instagramu máme přes 2,5 tisíce sledujících. Řidiči, kteří projíždějí kolem, se zastavují a zajímají se. Je to dobré místo,“ podotkl olomoucký franšízant z Přerova, jenž do rekonstrukce investuje nemalé peníze.

„Věřím tomu, že se tady budou lidé rádi scházet, dají si burger, kávu, zmrzku, a stane se z toho tady vyhledávané odpočívadlo,“ doufá podnikatel.

V podniku u frekventovaného průtahu plánuje zaměstnat 12 lidí. Tým již začíná ladit. Počítá i s rozvozem burgerů.

Co ho mrzí, je stav sousedního objektu bývalé myčky, kterou se Shell také snaží pronajmout.

„Pokud se tento stav nepodaří brzy vyřešit, zkusíme nepěkný objekt alespoň částečně „zakrýt“,“ dodal.