Výstava ukazuje lidské tělo do všech detailů. Od kůže přes svalstvo, kostru až k nervovému systému, oběhové soustavě, dýchací soustavě a všem orgánům lidského těla.

Výstava Body Worlds doslova vtáhne návštěvníky do aktivního průzkumu vlastního těla. Na speciální instalaci „anatomického zrcadla“ lidé uvidí, jak jsou uloženy orgány uvnitř jejich vlastního těla.

První máj ve zlínské zoo, 1. 5. 2021
Zlínská zoo v obležení: sluníčko, volno a nacpaná parkoviště

Prezentace má také hlubší poselství a velký důraz klade na zdravý životní styl, upozorňuje nejen na rizika způsobená kouřením, ale věnuje se také obezitě, cukrovce a dalším civilizačním chorobám.

Zčernalé plíce kuřáka jsou odstrašujícím příkladem, stejně jako tělo s vrstvami podkožního a meziorgánového tuku.

"Výstava, kterou po celém světě vidělo již 150 milionu lidí, je oslavou lidského těla. Pomáhá návštěvníkům odhalit, jak jejich tělo skutečně funguje. Zároveň otevírá tabuizovaná témata jako je stárnutí a smrt, a inspiruje tak návštěvníky ke zdravějšímu a zodpovědnějšímu přístupu ke svému životu," řekla k výstavě za pořadatelskou agenturu JVS Group Květa Havelková.

Sobota 1. května 2021 na Helfštýně
Helfštýn otevřel, přilákal zástupy lidí. Vyhrávala i kapela

Výstava podpořila svou prezentací také Jihomoravská záchranná služba. Původní záměr s výukou první pomoci na zdravotnických figurínách však záchranáři přehodnotili.

Výstava bude otevřena za dodržování omezení a po návštěvnících žádají organizátoři nošení respirátorů a omezí účast na maximálně 200 lidí najednou.